Mette Markert, forfatter

Sådan har jeg længe drømt om at kunne skrive på mit visitkort, længere end drømmen om at være dyrlæge faktisk. Hvorfor har jeg så ikke gjort noget ved det? At mange årsager – det er f.eks. lettere at blive dyrlæge end successrig forfatter.

Jeg har skrevet eller fortalt historier i en eller anden form det meste af mit liv. Jeg valgte altid historiemuligheden, når der skulle skrives stil i folkeskolen, og senere kastede jeg mig over rollespil som en måde at få skrevet masser af historier, uden at skulle bruge tid på at gøre dem færdige (for det skulle spillerne jo gøre).

Først de seneste år er jeg begyndt at skrive noveller og længere tekster. Jeg er med i en skrivegruppe, som har hjulpet mig utroligt meget. Dels med at få skrevet regelmæssigt, dels med kvaliteten af det jeg skriver. Siden jeg begyndte i skrivegruppen, har jeg fået skrevet adskillige noveller og en børnebog, der er i de sidste redigeringsfaser nu.

Eksempler på mine skriverier kan findes her, kommentarer til en del af dem kan findes på fyldepennen hvor jeg har deltaget i novellekonkurrencer:

  • Ønskebørn – skrevet til en sci-fi konkurrence. Indeholder ingen rumpirater eller stjerneskibe, men en kvindes kamp for at føde sit eget barn.
  • Prinsessen og stjernestenen – skrevet til en eventyrkonkurrence, og dermed forsøgt holdt i et passende sprog.
  • Jeg må konstatere at de fleste af mine skriverier udi rollespilscenarier ikke længere eksisterer i et format, der kan læses af moderne computere – heldigvis har vi minderne, og enkelte billeder indsæt link til picasa/facebook